It Came From Odd World
In:
Taal
Nederlands English Français
0 Items In Wagentje
Naar Wagentje

DVDs & Blu-Ray

Terug naar: DVDs & Blu-Ray » Manga Anime » Anime

The Big O Vol. 1 Dvd Manga

Normale Prijs: €39.99
Zomer Prijs ? : €19.49
U Bespaart: € 20.50 (51%)

SUPER AKTIE: Laagste prijs garantie ?
Voorraad ? Aantal
In Voorraad
Levertijd 1-7 dagen
Paradigm City, een op het oog doodgewone stad, maar één zonder verleden. 40 jaar geleden hebben alle inwoners als gevolg van "De Gebeurtenis" het geheugen verloren waardoor moderne technologie voor iedereen een mysterie is. Er zijn er echter die door omkoping de geheimen van het verleden proberen te achterhalen en trachten een andere wereld, een andere technologie te scheppen.

Een wereld die geregeerd wordt door de Paradigm Group. Een organisatie die denkt zowel god als staat te zijn. Roger Smith leeft in deze chaotische wereld. Deze ex-luitenant van de Militaire Politie is nu het machtigste lid van het bijzondere broederschap van Negotiators (onderhandelaars), waarvan de leden leven van de bemiddeling in conflicten. Roger wordt in zijn werkzaamheden ondersteund door zijn trouwe butler Norman, de androïde Dorothy, en zijn oude kameraad majoor D-Dastun. Maar zijn belangrijkste troef is zonder twijfel de Megadeus "Big O", een reusachtige robot, die als laatste redmiddel geldt, wanneer bemiddeling geen optie meer is..... Niemand weet dat Roger de bestuurder van dit gevaarte is. Hij gebruikt tevens de oude metro tunnels om "Big O" in het geheim te verplaatsen en te verbergen. Deze oude metro bestaat uit een doolhof van gangen waar geen mens zich de afgelopen 40 jaar, door bijgeloof ontstaan na "De gebeurtenis", in heeft gewaagd. Roger Smith loopt steeds tegen de sluimerende herinneringen en dus de erfenissen uit het verleden aan.

Act; 01 - Roger, The Negotiator (23.47 min.):
Roger Smith wordt verzocht te onderhandelen met de ontvoerders van de dochter van de industrieel Soldano. Roger komt er al snel achter dat hem niet alle details zijn verteld, en het hier gaat om de vermissing van twee robotten, de Megadeus "Dorothy One" en de androïde "Dorothy Two". De Megadeus "Dorothy One" wordt ingezet bij een bankoverval om de drukplaten van het geld te stelen. Roger laat de Megadeus "Big O" door zijn butler aanrukken en het komt tot een titanenstrijd tussen de twee Megadeusen.
"CAST IN THE NAME OF GOD - YE NOT QUILTY"

Act; 02 - Dorothy, Dorothy (23.47 min.):
Na het gevecht is de androïde "Dorothy Two" spoorloos. Zij is op zoek gegaan naar haar "vader", haar schepper. Ondertussen worsteld Roger met de vraag hoe Soldano aan de technische herinneringen en het geld kwam om deze twee robotten te bouwen. In de nachtclub "Nightingale" wordt het Roger allemaal duidelijk. Voor de tweede maal moet hij de androïde Dorothy uit de handen van de ontvoerders redden, en hun snode plannen met behulp van "Big O" verijdelen.
"WE HAVE COME TO TERMS"

Act; 03 - Electric City (23.47 min.):
De Paradigm Group vraagt Roger te onderhandelen in hun conflict met de bewoners van Electric City. Zij willen de oude Hydro-electrische centrale in deze stad opnieuw opstarten vanwege de vele stroomonderbrekingen. De inwoners van Electric City zien niets in deze plannen. De reden hiervan is zeer onduidelijk. Roger zijn nieuwsgierigheid is echter gewekt en hij accepteert het aanbod. Waarom willen de bewoners kost wat kost het opstarten tegengaan, en wat is de werkelijke achterliggende rede van de Paradigm Group om hem in te schakelen.
"WE HAVE COME TO TERMS"

Act; 04 - Underground Terror (23.47 min.):
Wederom roept de Paradigm Group de hulp van Roger in. Ditmaal om Michael Seebach, verslaggever van Paradigm, over te halen een manuscript te overhandigen waaraan hij gewerkt had in ruil voor een gouden handdruk. Er zijn echter twee problemen:
a. de client is gevaarlijk dicht bij Paradigm betrokken;
b. Seebach is al 3 maanden vermist.
"NO SIDE"

Dit cyberpunk-epos is vervaardigd door Katayama Kazuyoshi (Giant Robo) en Konaka Chiaki (Serial Experiments Lain) en bestaat uit 13 afleveringen. Het is een soort kruising tussen Batman, Robot Wars en Godzilla. Van alle drie heeft deze serie wel wat mee gekregen. De film noir benadering, het donkere karakter om zo een wat dreigende en apocalyptische sfeer te creëren, en het toch wel originele verhaal, maakt dat het een onderhoudende en leuke serie is om naar te kijken.

DVD Region code: 2 (UK & Europe)
Languages: Japanese, French
subtitles: dutch, French

Product: Anime

Media:

Verzendcategorie: ? CAT1

Voorradig in de winkel: Ja ?

Nederlandse ondertitels: Neen